
Bir diğer adıyla Nebiler şelalesi, İzmir Dikili’de bulunuyor. Bu güzel şelaleler orman içerisinde saklı bir cennet gibi. İzmir’e bağlı olsa da İzmir’e olan uzaklığı Balıkesir ve Manisa’ya oranla aynı gibi. Günübirlik yürüyüş için gittiğim bu yer beklentilerimin fazlasıyla üzerinde çıktı. Güzel bir orman yoluyla diğer şelalelere ve mağaraya ulaşıyorsunuz. Dandik bir işletmesi olmasına rağmen şelalenin güzelliği yetiyor. İşletme etrafa biraz bakmaya çalışmış ama hizmetleri pek yeterliymiş gibi gelmedi. Aracınızla girişte 5tl’lik bir ücret alıyorlar. Sonbaharda turuncunun ve yeşilin farklı tonlarını görebilirsiniz.
İzmir -> Çanakkale yolu üzerinde ilerlerken Dikili yol ayrımını geçtikten sonra Gökçeağıl ve Nebiler köyüne doğru devam edeceksiniz. Bu yola girdikten yaklaşık olarak 5 km sonra şelaleye ulaşmış olacaksınız. Yol üzerinde şelale tabelaları var. Çok az bir bölümü toprak yol, çoğunluğu asfalt ile ulaşıyorsunuz. Bu yüzden ulaşım anlamında sıkıntı yaşamazsınız. Otostopla veya yürüyerek bile gidilecek mesafede. Ana yoldan 5km nedir ki, 1 saatte yürürsünüz :)
Aracınızı göl şelale alanına girişteki park için ayrılmış alana bırakabilirsiniz.
İşletme 5 TL giriş ücreti alıyor. Kamp yapacaklardan ise almadıklarını söylediler.
Ulaşım rahatlığı ve şehir merkezine yakın mesafede oluşundan dolayı hafta sonu günübirlik ziyaretçisi fazla olacaktır.
İşletme olduğundan dolayı su ve tuvalet var.
İşletmenin yemeklerini tatmadım. Zaten adam gibi masa vs de yoktu. Belki sonbahara girdiklerinden dolayı sezonu kapamış olabilirler. Ancak çok bir beklentiniz olmasın.
Tüm eksiklerinizi Dikili’de veya Altınova taraflarında halledip gelmenizi öneririm.
İşletmenin olduğu şelalenin orada piknik masaları var. Boş bulabilirseniz ne mutlu size.
Not: Bu bilgiler Eylül 2016 yılına aittir.
Hızlı Linkler